Postawienie Serwera
21.03.2022, 14:04:34
Cześć wiecie może ile kosztuje miesięczna utrzymanie serwera ( obojętnie jaki hosting ) max 8-10 slotów, bez żadnej wykupionej reklamy itp. taki prywatny serwer dla mnie.
21.03.2022, 14:06:54
Jeśli chciałbyś serwer prywatny na hasło to koszt 1.50zł za slot. Czyli daje nam to 15zł za 10 slotowy serwer. Publiczne 10slotów to kwota 2zł za slot, czyli 20zł.
Służę pomocą co do pluginów, amxx i ogólnego postawienia serwera.
Służę pomocą co do pluginów, amxx i ogólnego postawienia serwera.
Gdy coś mi nie wychodzi, zawsze wracam myślami do słów Ojca:
Kurwa mać, zaraz to przez okno wypierdolę!!
- Spotkasz mnie tutaj
Piszę poprawnie po polsku.
- Spotkasz mnie tutaj
(21.03.2022, 14:04:34)xed napisał(a): Cześć wiecie może ile kosztuje miesięczna utrzymanie serwera ( obojętnie jaki hosting ) max 8-10 slotów, bez żadnej wykupionej reklamy itp. taki prywatny serwer dla mnie.
A JA sie Ciebie zapytam tak... Jaki server Cie interesuje ?? jest tu taki ?? Jak nie... Dawaj pomysł... zrobilo by sie chyba cos z tego co już jest i stoi... niż otwierac kolejne ktore beda stały... i wyrzucac pieniadze w kazdy osobno... niewiem czasami czy ludzie ktorzy sie tu w ogole bawia w ta gierke..a przedwszystkim Ci ktorzy cos bardziej sie angazują w robienie czegos z ta gierka zwiazana mają pojecie że w tym kierunku wspieramy jedno wielkie gownoo..(cssettii).. heh smieszne to jest. bo jak by troszke pomyslec i sie bardziej zebrac w jednym temacie.. to na prawde nie duzo trzeba zeby bylo przebicie, nawet z takim cssetti tylko to ciezko zrozumiec widzie... tak np.. na poczatek 15-20 serverow ktore by staly BEZ REKLAM one beda sie przewijały graczą choćby w zakładce INTERNET w grze.. >>BEZ REKLAM<< .... Takk OOoo... Ile jest polskich serverow ? sieci ? Ja gram sobie maratony.. nocki... widze co sie dzieje tak na prawde jest NIE WIELKI CHUJ ! ale ludzie placa za to kazdy z osobna ktos nawinał sobie dobry interes.. a Ci ktorzy chca stawiac servery i sieci mają w głowie ujj wie Coo... kazdy mysli ze stworzy nie wiadomo Co... i wpierdala pieniadze... dawajcie zrobimy cos razemm Ja np... to widze... znam ludzi ktrorzy to robia.. bawia sie w to... robia... wydaja sianoo... kazdy chce tego samego zeby ludzie grali na serverach zeby cos sie dzialo... zebrac takich kilka osob i jest potęgaa MI TO OSOBISCIE JUZ SIE NIE CHCE O TYM PIER....LIĆ... ale jak to widzee... EHH no żalll... wystarczy troszke pomyslec otworzyc sie na opcje..zebrac sie.. pogadac chociazby.. i jest świat
21.03.2022, 15:31:31
(21.03.2022, 14:47:58)DawidgzM napisał(a):DawidgzM ja rozmyślam nad postawieniem takiego serwera mojego prywatnego na którym będę ćwiczył itp. Raczej na pewno jeśli zrobię serwer to nie będę go przeznaczał dla wszystkich ludzi. I też nie chce robić serwery takie jak wasze, że publiczne 15 slotów i tak coś bo na to trzeba dużo pieniędzy a serwer tych pieniędzy nie oddaje chociaż w jakimś procencie. A dodatkowo ja mam dopiero 16 lat i nie mam tylu pieniędzy żeby robić serwer publiczny np. FFA.(21.03.2022, 14:04:34)xed napisał(a): Cześć wiecie może ile kosztuje miesięczna utrzymanie serwera ( obojętnie jaki hosting ) max 8-10 slotów, bez żadnej wykupionej reklamy itp. taki prywatny serwer dla mnie.
A JA sie Ciebie zapytam tak... Jaki server Cie interesuje ?? jest tu taki ?? Jak nie... Dawaj pomysł... zrobilo by sie chyba cos z tego co już jest i stoi... niż otwierac kolejne ktore beda stały... i wyrzucac pieniadze w kazdy osobno... niewiem czasami czy ludzie ktorzy sie tu w ogole bawia w ta gierke..a przedwszystkim Ci ktorzy cos bardziej sie angazują w robienie czegos z ta gierka zwiazana mają pojecie że w tym kierunku wspieramy jedno wielkie gownoo..(cssettii).. heh smieszne to jest. bo jak by troszke pomyslec i sie bardziej zebrac w jednym temacie.. to na prawde nie duzo trzeba zeby bylo przebicie, nawet z takim cssetti tylko to ciezko zrozumiec widzie... tak np.. na poczatek 15-20 serverow ktore by staly BEZ REKLAM one beda sie przewijały graczą choćby w zakładce INTERNET w grze.. >>BEZ REKLAM<< .... Takk OOoo... Ile jest polskich serverow ? sieci ? Ja gram sobie maratony.. nocki... widze co sie dzieje tak na prawde jest NIE WIELKI CHUJ ! ale ludzie placa za to kazdy z osobna ktos nawinał sobie dobry interes.. a Ci ktorzy chca stawiac servery i sieci mają w głowie ujj wie Coo... kazdy mysli ze stworzy nie wiadomo Co... i wpierdala pieniadze... dawajcie zrobimy cos razemm Ja np... to widze... znam ludzi ktrorzy to robia.. bawia sie w to... robia... wydaja sianoo... kazdy chce tego samego zeby ludzie grali na serverach zeby cos sie dzialo... zebrac takich kilka osob i jest potęgaa MI TO OSOBISCIE JUZ SIE NIE CHCE O TYM PIER....LIĆ... ale jak to widzee... EHH no żalll... wystarczy troszke pomyslec otworzyc sie na opcje..zebrac sie.. pogadac chociazby.. i jest świat
(21.03.2022, 15:31:31)xed napisał(a): DawidgzM ja rozmyślam nad postawieniem takiego serwera mojego prywatnego na którym będę ćwiczył itp. Raczej na pewno jeśli zrobię serwer to nie będę go przeznaczał dla wszystkich ludzi. I też nie chce robić serwery takie jak wasze, że publiczne 15 slotów i tak coś bo na to trzeba dużo pieniędzy a serwer tych pieniędzy nie oddaje chociaż w jakimś procencie. A dodatkowo ja mam dopiero 16 lat i nie mam tylu pieniędzy żeby robić serwer publiczny np. FFA.Oooo a myslales np o czyms takim w klimacie ESL np ?
21.03.2022, 16:38:17
Serwer FFA to musi być reklama dzienna za 50zł żeby ludzie grali. Mieliśmy na sieci juz FFA nie raz, nic z tego nie było. Na 31 slotów grało z 8 osób. A serwer był zrobiony konkretnie.
Gdy coś mi nie wychodzi, zawsze wracam myślami do słów Ojca:
- Spotkasz mnie tutaj
- Spotkasz mnie tutaj
21.03.2022, 19:08:12
(21.03.2022, 14:04:34)xed napisał(a): Cześć wiecie może ile kosztuje miesięczna utrzymanie serwera ( obojętnie jaki hosting ) max 8-10 slotów, bez żadnej wykupionej reklamy itp. taki prywatny serwer dla mnie.
Jak prywatny serwer, to zalecam VPS, nie płacisz za sloty tylko za sam serwer VPS - o ile pamiętam, jak dobrze znajdziesz to nawet za 20zł/msc.
Po zakupie takiego serwera VPS, wymagana jest instalacja serwera csa 1.6.